Elliots första möte med förskolan.

Idag var det drop in fika på Elliots förskola, där han ska börja i höst :-)

Det första han gjorde var att sätta sig på en cykel och cykla i väg *S* Tog ca 1 min innan han lekte med några stora pojkar i en vattenpöl och sen hade jag fullt sjå med att få in honom till hans avdelning.

Han var lite blyg mot fröknarna och ville inte berätta vad han heter men mot dom andra barnen var det inga problem. Han lekte lite med djuren innan han hittade sin grej - en riddarhjälm!

Vi fikade lite och han tog för sig. Både en sockerkaksbit och en rulltårtsbit åkte ner utan problem *S*

Efter det satt han med sin fröken och några barn och degade.
När vi skulle gå hem ville han ta med hjälmen och skrek som en gris men så upptäckte han det lilla låga handfatet i hans höjd och lyckan var total :-)

Ute på gården var han ju bara tvungen att prova lite cyklar, rutschkanan och hoppa i vattenpölar. Det var en sliten och trött kille jag äntligen fick hem efter 2 timmars intensiv lek.

Det här bådar gott inför straten i höst :-)

Fast lite ångest för mej iaf. Jag måste sy en docka som ska föreställa Elliot *hjälp*


Nu är Idun på benen igen :-)

Idag var vi en sväng till centrum. Var tvungen att fylla på kylskåpet, fixa ett lås till Sandras nya cyckel, lämna böcker på biblioteket och köpa solhatt till Idun. Hennes har försvunnit.

Precis innan vi skulle gå kom min chef med ett lönepapper till mej, Jippi, jag får hela 2% i läneförhöjning. Vilket lyft ;-)

Nu när vi har flyttat är det ju nästan en dagsutflykt bara att komma sig till Ica *S* Vi blev iaf tvungna att äta lunch i centrum och provade kyrkan fik. Barnen åt pannkakor och jag tog en pajbit. Det var gott :-)

Vi gick en tur inom leksaffären också och Elliot föll pladask för en såpbubblepistol för 49 kr. Tyckte det var ett okej pris och han blev så glad när han fick köpa den. Sprang omkring i cen´trum och jagade såpbubblor :-)

Idun fick en Brio Tax hund. likadan som jag hade när jag var liten. Men den var inte från mej utan Onkel Kåre som hon har fått pengar ifrån. Hon t.o.m somnade men taxen i handen. *lillskruttan* Så nu behöver hon bara lära sig att gå sen kan dom ha hur kul som helst tillsammans :-)


Solhatt hittade vi ingen som jag gillade. Bara blommigt och rosa kvar i hennes storlek. Hon hade en jättetuff från Mexx förut efter Elliot och jag vill ha något liknande nu också! Ev åker vi en sväng til Leklandet på onsdag och då kan vi gå inom Babyland och se om det finns något liknade i årets kollektion.

Nu väntar jag ivrigt på packväskorna och regnskyddet till nya vagnen. Kan inte lämna ön utan regnskydd i dessa dagar. Plötsligt är det svart som natten och spöregn. Inte klokt. Kallt är det också. Känns inte som det snart är juni...


Stämpelmässa har jag varit på idag :-)

Åh vad jag har blivit inspirerad och handlat papper, stämplar pch färg *S* Har bestämt mej för att gå steget vidare och köpa omonterade stämplar. Blev helkär i Änglar och Stänglar sortimentet men det får vänta tills nästa månad. Nu måste jag ju få skapa med det jag redan har :-)

Tänk vad några timmar på stan kan göra för en trött mammasjäl :-)

Ninas första kollektion ;-)

Nina är så modeintresserad och duktig på att rita. Hon designer egna aftonklänningar på löpande band så jag skojar ofta med henne om att hon kommer bli en stor designer oh ha en egen kollektion - NinaB :-)

Idag kom hon hem med sin första klääningn gjort på slöjden. Det är hennes 1 årspresent till Idun och den blev jättesöt:

70419-61

Syskonmys:

70419-64

70419-63


Elliot stämplar egna kort...

Han är så duktig på att pyssla min lille kille :-)
Vi var ju tvungna att vara inne ännu en dag eftersom Idun ff inte är helt bra. Då är det bra att han gillar att pyssla lika mycket som jag *S*
Själv är jag såld på att stämpla, embossa och färglägga motiv Elliot har nog blivit inspirerad av mej :-)

Kolla in hans djupa koncentration och engagemang:

70419-6270419-6070419-5970419-5770419-56

FYY vilken natt!

Idun spydde inte mindre än 3 gånger i natt så nu går tvättmaskinen för fullt. Kommer vi andra 5 att klara oss från detta är det ett sant under!

Hon har iaf fått i sig en halv banan och 3 dl dricka idag och inte spytt! Nu sover hon helt utslagen och jag samlar energi för eftermiddagens bravader :-)

Janne kom hem vid 9 för att hjälpa mej. Är ju helt omöjligt att ta hand om 2 små när den ena är så sjuk...

Och så vart dom bara två....

Har bantat min vagnspark rejält så nu har jag bara 2 vagnar! Eller jo tre men den sista räknas inte för den har Janne köpt ;-)

Phil and Teds E3 - syskon- och singelvagn :

70419-55

Brio Sittyn som mest är Elliots:

70419-54

Elliots dag i bilder, söndagen 21 maj 2006

Ut och cykla, hej och hå...

70419-4170419-40

Ut i skogen för att leta efter Herr Nilsson...

70419-4470419-4370419-42

Oj vad det började spöregna!...

70419-5070419-4970419-4870419-4770419-4670419-45

Jag spikar och spikar...

70419-5370419-5270419-51

Elliots nya sparkcykel.

Vi var i Kista Centrum i fredags tillsammans med Vigdis. Elliot hittade karuseller han ville åka och Idun med *S*

70419-35

70419-34

70419-33

70419-32

70419-36

Vi åkte för att Elliot äntligen skulle få köpa sin efterlängtade sparkcykel. Han har bläddrat sönder BR kataologen i väntan på sin dröm *S* Vigdis hade med sin pengar till alla barnen från sin pappa och vad passade då bättre än att ge honom det han önskar sig allra mest. Oj oj vad han är lycklig nu :-)

70419-37

70419-38

Sjuk Idun.

Idun har fått sin första magsjuka och hon är så dålig :(

Hon kräktes i natt, bajsar hela tiden och har feber. Illröd i rumpan och Iniotylen är snart slut.
Eländes elände :(

Trots allt eländet kan hon le:

70419-39

Vi som skulle till fotografen idag fick avboka för tredje gången. Det verkar inte vara meningen att vi ska få vår familjetavla.

Vigdis åkte hem igår så nu är vi ensamna igen men i pingst kommer mamma och onkel Jens och hälsar på :-)

På tu mans hand :-)

I fredags var Janne och jag ute på stan alldeles själva. Det var nästan 4 år sen sist!

Vi åkte till vårt favoritställe i Gamla Stan - Texas Smoke House och åt ribs och drack kalla öl *mums*
Efteråt gick vi till en bar och tittade på folk och bara njöt av att vara ensamma .-)
Vi t..o.m kostade på oss en taxi hem *S*

17 mai 2006

Norges nationaldag firade vi på Skansen med ca 5000 andra norrmän.

70419-22

70419-23

Kl 15 gick tåget från Engelbrecktsplan med polishästar och Täby Blås i täten. Elliot somnade efter en lång väntan på ett tåg som aldrig kom *S* Idun tittade med stora ögon på allt och alla men viftade glatt med flaggan.

När vi kom till Skansen ville Nina och Sandra gå till Akvarium så Vigdis, Idun, Elliot och jag lyssnade på Kåre Willoch, Ingvar Carlsson, sjöng -
Ja vi elsker och Du gamla du fria. Vilken känsla den är helt oslagbar!

70419-28

70419-29

Vi åt middag på Ekorren tillsammans med många andra normänn. Fikade och åt glass *mums*

70419-30

70419-31

Vi tog lotter och Sandra vann 2 gånger! Elliot och Idun åkte karuseller och bilar och innan vi åkte hem igen blev det ballonger och trumpet till barnen.

70419-2770419-25

70419-24

70419-26

Vi var hemma vid 20.45 och slapp undan regnet :-)

JAAA! Elliot fick förskoleplats :-)

Efter mycket strul och tänders gnissel lönade det sig att vara känd här ute *S*
Från att ha blivit erbjuden en plats på öns värsta dagis till att få en plats på ett Reggio inspirerad har resan varit lång och jobbig men värt varenda tår :-)

Nu ska jag bara njuta en min sista långa sommarledighet och se framemot hans dagisstart till hösten :-)


Restaurangbesök ensam med 3 barn!

Hade ju mina föraningar om hur det skulle bli *S* Men tänka sig det gick finfint :-)

Elliot och jag delade på en pizza och banansplitt, Idun fick korv med mos och Sandra valde en minibiff m pommes och bearnaise och en banansplitt *mums*

När vi skulle betala sprang Elliot fram till kassan och ropade - tjejen, tjejen, betala. det var så gulligt :-)

Efter maten gick vi till ett dagis som heter Gröna Lund för att leka lite. Passade ju bra eftersom det är där Janne och Nina är ikväll med hennes klass *S*

Idun var helvild och ville bara åka rutschkana hela tiden och lill-tokan kommer ju upp på ren envishet *S*

Vi var inte hemma förän vid 20-tiden och då stupade båda småkidsen i säng. Hoppas verkligen dom sover länge i morgon! Vore så skönt med en sovmorgon *S*


Vilken härlig dag vi har haft :-)

Ut genom dörren vid 9-tiden och in vid 17 :-)

Var på ÖF på fm , sjöng, åt lunch och lekte. Sen gick vi ner till kanalen och köpte en mjukglass, tittade på änder och Elliot kastade sten i vattnet.

Vid 13.30 tiden mötte vi upp våra kompisar och hade picknick i vår "gamla" lekpark. Elliot tyckte det var så roligt att vara tillbaka. -här har jag varit förr, sa han , hela tiden *S*
Ändå tills 16.30 stannade vi innan jag promenadera hemåt med båda i vagnen. Elliot somnade till lite men det var inga problem att väcka honom när vi kom hem. Han hade bråttom att titta till våra ägg-grodor :-)

På kvällen grillade vi och båda småbarnen badade innan dom somnade. Just nu sitter tjejerna och J och tittar på Hey Baberiba.

Själv är jag helt slut efter en heldag i solen!


RSS 2.0