Äntligen är vagnen här :-)

Som jag har väntat och väntat *S*

Finns inget som slår känslan av att packa upp en sprillans ny vagn :-)

Tyvärr kan jag inte visa er en bild  men jag ska kolla om det går att ladda över bilder från min mobil i morgon :-)

Det är förresten en röd Phil and Teds E3 med sysknsäte  :-)

Vilken härlig vårdag!

Solen värmde gott idag trots kall vind.

Elliot, Idun och jag var på mitt jobb och hälsade på. Med oss hade vi Elliots Waldorfbebis som gått sönder i benet. Fröken Gabriella fick leka doktor och laga den.
 
Elliot spelade boll, körde buss och klättrade i stubben. Han hittade sig en kompis i sandlådan och allt det här bådar gott inför höstens dagisstart :-)

Idun körde på en liten bil och satt mest och tittade på _alla_ barnen som var där. Peters Vendela kom bort till oss och gungade Idun. Då skrattade hon förtjust och sken som en sol *S*

Själv fick jag både gunga barn, torka snor och leta efter saker. Känns skönt att jobbtakterna sitter i, trots nästan 3 års ledighet :-)

När vi kom hem åt barnen blodpudding och sen sov dom gott båda 2 i 2,5 timme :-)

På eftermiddagen cyklade Elliot till en lekpark och jag insåg att vi måste köpa en pinne till cykeln. Det var inte lätt att putta på honom och köra Idun samtidigt.
Idun överraskade stort genom att klättra upp i en hög rutschkana. Klättra kan hon men inte gå!

Nu är det snart dax för småbarnen att hoppa i säng och då ska jag pyssla lite. Fick mina nya  Penny Black stämplar på posten och är såå sugen på att prova dom *S*

Tyvärr verkar det som att nya vagnen har fastat på vägen till Sverige. Jag börjar ruttna på att ínte ha en fungerade vagn med 2 sittplatser :(
Till råga på det är jag så ledsen över att inte ha en kamera! Har mycket kläder som jag vill lägga ut och många "kodak-moment" som gått förlorad  *snyft*

Måste ta en Trisslott i morgon *S*

Idun vår 1 åring :-)

Tycker det är så kul att upptäcka att jag förstår vad det är hon vill.
Hon "pratar", pekar och gör miner. Blir dödligt förnärmad när jag inte förstår eller när hon misslyckas med det hon vill. Och får hon inte sin vilja igenom, ja då kastar hon sig på golvet och skriker i högan sky!

Hon flörtar hejvillt med allt och alla, fnissar och tittar gulligt under lugg. En underbar sölstråle helt enkelt :-)

Idun älskar att vara ute. Speciellt på uteplatsen där vi har många stenar som ska kännas och smakas på, klättra upp och ner i trappan eller spela boll.

Inne kör hon med bilar och och gör brum-ljud, precis som storebror *S* Hon blir helt vild när någon kör runt med henne i lära-gå-vagnen.
Hon älskar att sitta i soffan och läsa böcker. Då bläddrar hon omsorgsfullt, pekar och skrattar. Gladast blir hon om det är katter eller bebisar i boken :-)


Shoppat loss idag :-)

Nina och jag var en sväng till Solna C och handlade lite grejer. Och idag blev det kläder till mej :-)
Inte ofta det händer, ska ni veta *S*

Nu sitter jag iaf här med en ny rosa fleece och den är så mjuk och god. Har lovat min man att slänga min gamla svarta. Den har jag haft sen-99 så det var inte så konstigt att jag frös i vinter ;-) Ska även försöka slänga mina gamla sko men då kommer jag nog gråta en sväng. Dom är så underbara ;-)

Vi provade massor av skor och tittade på väskor. Kul att ha en dotter som har samma intressen som en själv ;-)

På bussen satt vi och lekte med våra nya mobiler och höll på att glömma gå av *S* Inte visste jag att det var så kul att få en sprillans ny!

Vår digitalkamera är trasig :(

Är såå ledsen över detta :( Tänk om Idun lär sig gå nu och vi inte får ett endaste kort *buhuu*

Alla kort från påsken, vår nya uteplats och från Leklandet är borta! Känns så trist :(

Dessutom har vi inte råd att göra en resa som jag verkligen såg framemot. Sk*t också!

Det positiva är att min nya Phil and Ted syskonvagn äääääntligen är på väg från England! Har sltiit i 2 veckor nu utan syskonvagn och idag somnade Elliot sittande på fotstödet på Emmaljungan. Stackars liten!

Hittade också ett par jättecoola Timberland till honom i svart och gul (nu blir pappa Janne, aikar´n glad ) Han blev ju alldeles svettig av att ha vinteskorna på nu när solen skiner och värmer så gott. Sålde så mycket på Tradera igår att det räcker till sko både till honom och Idun :-) 

Idun  ska få ett par svarta lacksandaler från Kavat. Tycker dom är så häftiga *S*

Och vet ni! Idag ska jag få en ny mobiltelefon av min man :-) Har alltid ärvt hans gamla så han tyckte jag förtjänande en sprillans ny. Kul vad :-)


Oj nu vaknde Idun...


Är så stolt över min 2 åriga Elliot!

Hade ju avtalat med Tea och hennes 2 barn att träffas på Lekplatsen idag och utan syskonvagn undrade jag i mitt stilla sinne hur det hela skulle gå till. För att komma dit måste vi åka 2 bussar.
Men Elliot överraskade mej enormt! Han klev på bussen som han aldrig gjort annat, hittade sig ett säte och satt still på hela resan :-)
Vi hade det superkul på Lekplatsen och jag tog några kort som jag tänkte visa er men tyvärr verkar kameran ha gått amok! Hoppas Janne kan fixa till den annars är risken stor att vi missar Iduns första steg...

Hemvägen blev lite svårare då allt hängde på att Elliot inte skulle somna, men hör och häpna: Han skötte sig exemplariskt även om ögonen nästan gick i kors på honom på slutet *S*

På eftermiddagen var Sandra ute med dom små så jag kunde damsuga och tvätta golven. Känner mej så duktigt, jag med :-)

Påskmorgon

Oj vad roligt vi hade det igår på Iduns födelsedag.
På morgonen sjöng vi för henne i sängen och hon öppnade sina paket. Sen åt hon en stor äggmacka och drack äppeljuice.
Nina gick ut med henne en sväng till lekparken där hon gungade, lektei  huset och åkte rutschkana.

70419-24

På eftermiddag kom Johanna, Lisa och My och fikade med oss. Jag hade gjort en Barbafin-tårta till Idun och den gillad hon jättemycket. 2 bitar åt hon *S*

70419-22

70419-23

En stund senare kom även Anders och Marianne. Vi tände grillen och dukade upp långbord i uterummet. Till middag blev det fläskfilè, potatisgratäng och tzatziki som Idun åt med god aptit :-)

Vid 20 tiden däckade hon och sov sen hela natten men var upp med tuppen i morse.

Just nu är Idun arg! Hon får inget godis i sitt påskägg som dom andra barnen. 
Har ju som tradition att gömma äggen och så får barnen leta.

I år fick Nina dennna ledtråd: kallt men inte kallare än kallast
Sandra fick : Borde ha kunnat värma Elliots välling

Kan ni klura ut vart äggen låg?

Solen skiner hos oss så idag ska jag ut och kika på baksidan. Det finns lappar överallt i rabatterna och nu när snön har smällt bort går det att läsa vad som står på dom. Janne har hittat lappar med Timjan och Citron-Timjan. Ska bli spännande att se hur dom blir.

Vi älskar redan vårt uterum ocg igår köpte vi infravärme och satt ute till 0.30 :-)

Hipp hipp hurra för Idun!

70419-21

Vår kära lilla skatt som fyller 1 år idag!

Många pussar och kramar från Nina, Sandra, Elliot, mamma och pappa!

Det finns flera bilder inne på Iduns hemsida:
www.babyfriends.se/medlem/Dundun

Min hobby - provar och byter barnvagnar

70419-12

Teutonia Mistral 03:a

70419-13

Graco City Sport -04


70419-16

Brio Duette -98

70419-17

Ora Duoletto -03

70419-18

Emmaljunga Scooter -05

70419-19

Teutonia Timmy Sport -05

70419-14
 
Chicco Caddy -05

70419-20

 Urban Jungle Duo -05

70419-15
Emmaljunga City Cross-06

Brio Sitty-06

Sen väntar jag otåligt på min nya Phil and Teds *S*

14 april 2005

Min mamma var helt övertygad om att jag skulle komma 10 dagar efter bf, den 20 april eftersom Sandra var 14 dagar för sen och Elliot 12 dagar. Men jag hade andra planer ;-)

På förmiddagen var Elliot och mamma på kyrkis och det var runt 11.10 hon kände första värken men avfärdade det som förvärk. Inte hade hon tid att föda idag, inte!

Kl. 11.30 kom Nina och mötte dom på kyrkis för kl.12.00 skulle Nina ha utveklingssamtal. På vägen dit hade mamma 2 värkar, men det höll hon tyst om. Som tur var somnade Elliot i vagnen så mamma kunde koncentrera sig på Nina och sina värkar.

Samtalen gick fint och mamma försökte andas lungt under dom 3 kraftiga värkarna hon hade under tiden. Nina är en mönsterelev i alla kategorier och det tyckte mamma var extrta skönt idag. För några längre utlägg hade hon svårt för *S*

Direkt efter samtalet var mamma tvungen att gå på toa och det var då hon började förstå att jag nog ville ut. Men att föda på skoltoaletten lockade inte särskilt mycket.

Vägen hem var tungt att gå och det tog nästan en halvtimme mot vanliga 10 min. Som tur var märkte inte Nina någonting utan hon pratade på som vanligt och mamma var jätteglad att hon hade vagnen att hålla sig i :-)


När vi kom hem ringde mamma först till pappa och berättade att det kanske var på G men att han inte behövde skynda sig. Pappa sa att mamma alltid väntar till sista sekunden med att ringa så han skulle komma hem direkt. Eftersom han var i Hammarby kunde det ta 45 min.
Sen ringde mamma til Susanne som skulle passa Elliot, Sandra och Nina. Och hon skulle jobba till 15.30 och det sa mamma att inte var några problem. Innan dess hade dom inte åkt in.

Nu började värkarna komma allt tätare och mamma var tvungen att berätta för Nina vad som var på G. Hon blev jättenervös och ringde runt till sina kompisar och var livrädd för att mamma skulle föda i hallen.
Mitt i allt vaknade Elliot och han märkte ju att något var konstigt med mamma och ville bara sitta i knät. Nu hade mamma jätteont så Nina förökte att avleda honom men det var inte lätt. Så mamma hängde över spjälsängen med Elliot hängande i benen och försökte anda sig genom värkarna. Då kom pappa hem och undrade hur lång tid det var mellan värkarna. Gissa vad mamma svarade ;-)

Klockan hade redan hunnit bli 14.00 och pappa började klocka värkarna. Oj, bara 5 min emellan så han ringde till Danderyd och dom var så välkomna in.

Kl.14.15 satte dom sig i bilen och mamma hade jättesvårt för att sitta upp. När dom kom till Solnabron gick vattnet så det var tur att pappa hade plastat in sätet. Nu kom det värkar hela tiden så mamma undrade hur långt det var kvar, men tänkte i samma väva att hon skulle bo på patienthotellet, kosta vad det kosta vill *S*

Kl 15.00 parkerade dom bilen och det tog nästan 20 min att ta sig in. Så många gånger var mamma tvungen att stanna och andas.

Väl inne hade alla fullt sjå med att få av mamma byxorna och få upp henne i sängen. Huvudet var redan på väg ut så det var bara för mamma att bestämma sig för hur hon skulle föda.

Efter några värkar sittande i sängen med lustgasen i högsta hugg ville mamma lägga sig ner och vips kom mitt huvud ut. När sen axlarna och resten av jag kom ropade mamma - fick ni henne? för hon hade känslan av att jag flög ut genom fönstret *S*

Klockan hade då hunnit bli 15.41 och, jag världens bästa Idun, hade fötts. 3695 gr och 50 cm lång :-)


Elliot som påskgubbe för första gången

Elliot som påskgubbe för första gången


Skärtorsdagen

Elliot och påskkärringarna

Så här fina var Elliot, Nina, Amanda och Ebba när dom plingade på hos oss.
Dom har kämpat med att göra fina påskkort hela veckan och Elliot har övat sig på att säga "gla påck!"


Tårtan som Nina och Sandra dekorerade

Tårtan som Nina och Sandra dekorerade


Inför Idun ettårsdag.

I morgon blir min lilla bebis 1 år! Var har tiden tagit vägen?
Alldeles nyss var hon en färsking och nu är hon i startgropen för att lära sig gå. Blir lika förundrad fortfarande fast det är fjärde gången *S*

Iduns stora kalas gick av stapeln i helgen så i morgon blir det vi i familjen samt Johanna och barnen som kommer. Misslyckades ju med hennes Barbapapa-tårta så i morgon ska jag försöka göra en Barba-fin i stället :-)

Jag gjorde egna inbjudningskort och dom blev fina om jag får säga det själv. Har ju alltid gillat pyssel och knåp och nu är det egna kort som gäller. Tycker det är en bra hobby men 2 småbarn hemma.

Just ja, jag kanske ska säga några ord om mina barn.

Nina är vår 12 åring och just nu är det kläder, sko och väskor, kompisar och msn som är i ropet. Hon är en hjälpsam och go`tjej som alltid ställer upp för familjen.

Sandra är vår 11 åring som älskar allt vad heter data, tv och dvd. Hon lyssnar alltid på musik och läser ofta böcker. Hon har många kompisar och leker ofta med sina småsyskon.

Elliot är vår 2 åring. Say no more ;-) Hans humör är ombytligt, milt sagt, men oftast är han jätteglad. Han är busig och gillar vara ute och cykla. Ligger just nu i hårdträning på sin 3-hjuling.
Hans stora idoler är dinosaurier och Traktor Tom.

Idun är vår snart 1 åring. Hon är alltid i farten och älskar klättra i trappen. Hon leker ofta och gärna med sina syskon och Elliot är hennes stora idol.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer det stå några rader om mitt liv som 4 barns mor.
Har aldrig bloggat förut så det är en stor utmaning :-)

RSS 2.0